Varför är Boswellia serrata så bra för dina leder?

Boswellia serrata har genom historien varit känt för sin positiva effekt på lederna.

Enligt en systematisk granskning och metaanalys kan Boswellia serrata-extrakt hjälpa till att hålla lederna friska och flexibla.

Studien visade att Boswellia serrata har antiinflammatoriska egenskaper.

Läs också: 12 praktiska tips för att hålla lederna friska

Vad är Boswellia serrata?

Boswellia serrata, även känd som indisk rökelse, är ett örtextrakt som hämtas från boswellia serrata-trädet. Det har använts i många år i ayurvedisk medicin för att främja flexibla och bekväma leder.

Trädet växer på torra områden i Afrika och Indien. Det finns 18 kända arter av Boswellia, och flera av dessa har medicinska egenskaper. Bland dessa är B. sacra, B.frereana, B. papyrifera, og B. serrata

Boswellia-extrakt innehåller bland annat boswelliasyran AKBA.

Produkter som innehåller boswellia serrata utvärderas i allmänhet efter koncentrationen av boswellinsyra.

Mängden extrakt bör ligga mellan 50 mg och 1000 mg för att ha dokumenterad verkan på lederna.

Läs också: Känn dig yngre med friska muskler och leder

Därför bör du ta Boswellia serrata

  • Ger komfortabla och smidigare leder
  • Bra för ledfunktionen
  • Bidrar till god hjärthälsa
  • Bidrar till att upprätthålla en normal kolesterolnivå i blodet

Både curcumin och boswellia serrata

En produkt som innehåller boswellia serrata (250 mg) är kosttillskottet Flex5x. I tillägg är produkten optimalt balanserad med högkoncentrerad curcumin, Vitamin K2, Vitamin D3, Vitamin C, kollagen typ II och zink.  

Huvuduppgiften för K2 är att transportera kalcium från blodkärlen till skelettet, och bidrar på det sättet till att upprätthålla en normal benstomme – något som kan förebygga benskörhet. Vitamin D bidrar till att upprätthålla normala ben samt upprätthålla en normal muskelfunktion. 

Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning, som har betydelse för benen och broskets normala funktion. Flex5x är vetenskapligt utvecklat under stränga kvalitetskrav, producerat enligt riktlinjer från EUs Good Manufacturing Practice.

Flex5x är utvecklad för kvinnor och män i alla åldrar. 

Vill du ha flexibla och friska leder? Prova Flex5x gratis. Förhoppningsvis kommer du också märka effekten av curcumin och Boswellia serrata, eftersom vi har sett att Flex5x redan har hjälpt tiotusentals användare över hela Norden.

Prova FLEX5X gratis i 60 dagar

Du betalar endast 79 kr i portoavgift

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.