Studier v1

Flex5x är ett naturligt kosttillskott för muskler och leder som innehåller bland annat boswellia serrata och gurkmeja. Flera studier visar att extrakt från Boswellia serrata kan vara ett tryggt och säkert alternativ för dig som sliter med onda och ömma leder. 

Historiskt sett har gurkmeja använts för allt från mat till medicin, och forskning har i otaliga studier visat de positiva effekterna av denna kryddan. Cirka 2 procent av gurkmeja består av den aktiva ingrediensen curcumin. Det är detta ämne som har visat sig vara hälsofrämjande.

Boswellia serrata, även känd som indisk rökelse, är ett örtextrakt som hämtas från Boswellia serrata-trädet. Det har använts i många år i ayurvedisk medicin för att främja flexibla och bekväma leder.

Studie bekräftar effekten av Boswellia

Forskning visar att extrakt från Boswellia serrata kan bidra till att hålla dina leder friska och flexibla. Studien visade att boswellia serrata har antiinflammatoriska egenskaper. Den minsta mängden extrakt från boswellia för att uppnå effekten i studien var 100–250 mg. En studie visade att en kombination av Boswellia serrata och curcumin visade sig vara extra effektiv.

Studie: Effectiveness of Boswellia and Boswellia extract for osteoarthritis patients: a systematic review and meta-analysis

Studie: Benefits of antioxidant supplements for knee osteoarthritis: rationale and reality

Mangan är en av 13 essentiella mineraler som är viktigt för friska ben. Mangan, tillsammans med kalcium, zink och koppar, är viktigt för att bygga upp ledbrosk och benvävnad.

Prova FLEX5X i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.