Kollagen för friska och sunda leder

Visste du att hälsosamt ledbrosk består av så mycket som 70% kollagen? För att bibehålla flexibla och bekväma leder är det därför viktigt att din kropp producerar tillräckligt med detta underprotein.

Observera att det finns flera typer av kollagen, medans typ 1 och typ 2 är de vanligaste. Det är kollagen typ 2 du behöver se efter som är effektivt för muskler och leder. Denna typen är nämligen den viktigaste huvudkomponenten i brosk. 

Men, din kropp producerar inte kollagen utan hjälp från en annan viktig vitamin. 

C är centralt

När du ska välja rätt kollagenprodukt, är det därför viktigt att du i tillägg, förutom att kolla efter mängden kollagen, också kollar om produkten innehåller vitamin C.

Det är nämligen C-vitaminen som gör jobbet när det kommer till att bidra till att bilda kollagen!

I själva verket anses denna uppgift vara en av det viktigaste som vitamin C gör.

Men det är också flera saker du behöver kolla upp när du ska hitta ett komplett kosttillskott med kollagen.

Detta behöver du leta efter

Vi har samlat en översikt över väsentliga ingredienser du bör leta efter. Gemensamt för dessa är att de genom studier har visade att ha dokumenterad effekt. 

  • Vilken typ kollagen som produkten innehåller
  • Hur mycket kollagen
  • Att det är kombinerat med Vitamin C
  • Att produktet innehåller andra bra näringsämnen för muskler och leder
  • Vilka andra ingredienser som stärker benbyggnaden

5 ingredienser i 1 kapsel

Flex5X är en sån produkt. Kosttillskottet innehåller hela 150 mg kollagen typ 2. Dessutom består produkten av vitamin K2, vitamin D och vitamin C. Vitamin C bidrar till normal kollagenbildning, vilket är viktigt för benens och broskets normala funktion.

Vi är så pass säkra på att du kommer tycka om Flex5X – därför får du just nu prova Flex5X med 50% i två månader, med 5 unika aktiva ingredienser för muskler och leder.  Du betalar endast 174kr, och får prova i hela 60 dagar. Fyll i formuläret under för att säkra dig ditt provpaket.

Prova FLEX5X i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.

Vem tillverkar Flex5X?

Sedan 2009 har Vitamail producerat kosttillskott av hög kvalitet, för kunder i hela Norden. Vi har också vunnit Kundservicepriset ”Bäst i test” fyra gånger – senast i 2020.