Vitamin K2 – för en bättre benhälsa

Något av det viktigaste du kan göra för att stärka lederna är att tillsätta vitamin K2. Det är nämligen K2 som transporterar kalcium från blodkärlen till skelettet. 

Det är många som har koll på att K2 är känd för att vara världens näst högsta berg. Men K2 stiger också högt när det gäller vilka vitaminer du ska ta för att undvika benskörhet.

Så även om du inte planerar att ta en tur till toppen av K2, bör du absolut tillsätta vitaminet med samma namn. Eftersom du förmodligen vill göra många andra saker med din kropp.

Hindrar muskel- och ledvärk dig från att göra det du drömmer om?

Då bör du ta vitamin K2. 

Vad är det som gör K2 så speciellt?

K2 har som huvuduppgift att transportera kalcium in i skelettet. Kalcium är som vi tidigare vet känd för att stärka skelettet – och på detta sätt bidrar K2 till att upprätthålla en normal benmetabolism. 

Vitamin K2 och vitamin D samarbetar för att binda kalcium till skelettet. Har du för lite kalcium i kroppen så kommer skelettet bli svagare – något som snabbt kan bli riskabelt för att bryta ett ben eller fler.

I tillägg så bidrar vitamin K till normal blodkoagulering.

Därför utvecklade vi Flex5x: En produkt som innehåller både vitamin D och vitamin K2 för att du ska upprätthålla en bra och stark benbyggnad. 

Det är lätt att gå vilse i djungeln av olika vitamintillskott där ute. Därför har vi gjort det enkelt för dig och gjort en översikt över vad du behöver leta efter när du väljer din vitamin K2-källa.

Kom ihåg att kolla efter:

  • om produkten innehåller riktig dosering av K2
  • att vitaminet är skyddat i kapseln – K2 är väldigt känslig mot solljus
  • om produkten innehåller vitamin D
  • att det innehåller andra näringsämnen som är bra för lederna (t.ex boswellia serrata)

    Flex5X har sedan lanseringen i 2014 tagit Norden med storm. För bra för att vara sant? Läs vad Julieta, Ewa och andra säger efter att ha tagit vitamin K2 från Flex5X. 

Känn av effekten själv

Vi är såpass säkra på att du kommer tycka om Flex5X – därför får du just nu prova Flex5X med 50% i två månader, med 5 unika ingredienser för muskler och leder.  Du betalar endast 174kr, och får prova i hela 60 dagar . Fyll i formuläret nedan för att säkra dig ditt provpaket.

Prova FLEX5X i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.

Vem tillverkar Flex5X?

Sedan 2009 har Vitamail producerat kosttillskott av hög kvalitet, för kunder i hela Norden. Vi har också vunnit Kundservicepriset ”Bäst i test” fyra gånger – senast i 2020.