Därför är molybden så viktigt för kroppen

Molybden är ett mineral- och spårämne som finns i höga koncentrationer i baljväxter, korn och tarmar.

Molybden klassificeras som ett grundämne (Mo med atomnummer 42) och är ett viktigt mineral för människor, djur och växter. Mineralen kan inte bildas i kroppen och måste tillföras via mat och dryck.

Viktig i kosten

Liksom järn och magnesium är molybden ett mineral vi bara kan få i oss via kosten. Vi hittar ämnet i jorden och det överförs till vissa växter och djur som det är fördelaktigt att ha som en del av kosten:

De vanligaste växtkällorna för ämnet är bönor, linser och korn, och i djurriket hittar vi mineralet i tarmarna, särskilt lever och njurar.

Men vad gör molybden?

Mineralen kan bidra till:

  • en optimal metabolism av aminosyror
  • normal cellfunktion
  • normal växt
  • enzymer som är nödvändiga i ämnesomsättningen

Hur mycket behöver du?

Livsmedelsverket har inte gett rekommendationer på grund av otillräckliga data. Men enligt EFSA (European Food Safety Authority) var rekommenderat daglig dos i 2013 65 mikrogram (µg) för vuxna.

Flex5X är en bra källa

Flex5X innehåller i tillägg till 100 mcg molybden, även boswellia serrata, gurkmeja, vitamin K2, D och C. K2 bidrar till att upprätthålla normal benstomme, vitamin D bidrar till att upprätthålla normal muskelfunktion och vitamin C bidrar till normal kollagenbildning, som har betydelse för benens normala funktion. 

Prova Flex5X idag för dina muskler och leder!

Prova FLEX5X i 60 dagar

50% rabatt – endast 174:-

Fyll i ditt personnummer

Du skickas vidare till ett förhandsfyllt beställningsformulär med informationen knuten till ditt personnummer. Du beställer ingenting nu.